Autentifica-te

Nu ai cont? Creeaza unul nou

WikiFood.ro este un site care s-a nascut dintr-o nevoie crescanda in piata de informatie nutritionala de calitate. Trendul ascendent al obezitatii in Romania este un semnal care arata ca ne lipseste informatia de calitate, ca nu stim ce trebuie sa mancam si nici nu prea avem de unde sa aflam acest lucru in mod complet si coerent.

Adesea, alegerea hranei ajunge sa fie determinata exclusiv de senzatia de foame, adica de instinctul pur. Noi credem ca cea mai buna modalitate de a imblanzi senzatia de foame, de a o face mai putin agresiva sau primitiva este cunoasterea. Instinctul este prin natura sa o pulsiune primitiva, adica nu cunoaste nici un fel de regula.
A adauga instinctului regula (prin reglementarea propriei alimentatii) inseamna totodata a detine putere asupra unei parti a personalitatii noastre care prin natura ei tinde catre nesupunere.

Arta culinara, spre deosebire de nutritie, este abordarea umanista de civilizare a alimentatiei. Ritualul de a manca, elaborarea gusturilor prin combinarea fericita a diverselor arome ajunge sa fie metoda preferata a unora de a comunica civilizat cu latura mai primitiva a propriei senzatii de foame.

WikiFood.ro isi propune sa ofere atat repere culturale cat si repere stiintifice celor ce isi propun sa reglementeze zona alimentara a vietii lor.
Succesul nostru nu se va masura in trafic ci intr-un coeficient de satisfactie al utilizatorilor.